Teraplast Bistrița a înregistrat o cifră de afaceri netă de 212,3 milioane lei în 2010, în creștere cu 13% față de anul anterior, iar profitul net s-a situat la aproape 11 milioane lei, cu 41% mai mare decât în 2009, conform datelor preliminare anunțate de companie.
„În 2010 ne-am concentrat pe finalizarea procesului de relocare a unităților de producție”, a declarat Florin Urâte, directorul general al companiei. „A fost un an dificil în special din cauza lipsei de finanțare din partea instituțiilor bancare pentru proiectele private, dar și din cauza dificultății cu care instituțiile statului au accesat cofinanțarea pentru proiectele publice”, a adăugat acesta.
Producătorul bistrițean a ralizat investiții în valoare de 18,9 milioane lei, îndreptate către dezvoltarea parcului Industrial Teraplast din localitatea Sărățel și către extinderea portofoliului de sisteme. Relocarea producției a fost finalizată în iunie anul trecut, iar valoarea totală a investiției a fost de 26 milioane euro.
Pentru acest an Teraplast estimează o creștere a prețului materiilor prime (PVC, PE și PP), evoluția fiind dictată de majorarea prețurilor la derivate din petrol, etilenă și propilenă de pe piața internațională. De asemenea, se prognozează o creștere a sectorului de infrastructură, unde pot fi accesate fonduri europene. Segmentul rezidențial ar putea crește doar în al doilea semestru al anului, dar și această creștere este așteptată să fie „timidă”.