Teodorovici  a menţionat că o mică parte a mass-media a „interpretat eronat” iniţiativa şi a subliniat că astfel de măsuri s-au luat „în toate statele europene civilizate”.

„Sunt practici europene pe care şi noi le aplicăm în România. Aceasta a fost aceeaşi tactică de a dezinforma românii – şi mai ales românii din afara ţării -, cum a fost şi în cazul acelei directive europene care trebuia transpusă în România, cu sume de bani trimise în ţară, unde s-a spus în mod eronat şi total mincinos că cineva doreşte să impoziteze acele sume trimise în ţară. Nu, este obligaţie, o obligaţie europeană, pentru ca acele sume trimise în ţară peste un anumit prag să fie menţionată provenienţa, pentru a evita activităţi de terorism”, a spus el.

În cursul dimineții, a apărut o informație potrivit căreia ambasadele şi consulatele României din străinătate vor trebui să îi identifice pe toţi românii stabiliţi în străinătate, pentru ca Fiscul să-i poată înregistra în Spaţiul Privat Virtual, portal prin care ANAF le va urmări rezidenţa fiscală şi le va comunica dacă au taxe de plătit în ţară.