Teodorovici a reacționat astăzi după ce în spațiul public s-a speculat faptul că persoanele fizice care depun declarația unică ar putea fi supuse pe viitor unor controale ale Fisculului.

„Este un zvon, așa ceva nu se întâmplă. Nu verifică acasă nimeni pe nimeni. Este o simplificare a sistemului începând cu anul trecut, nu mai este acea decizie pe care ANAF o trimitea și care costa foarte mult, se face o declarație de autoimpunere de către contribuabil, iar lucrurile merg mai departe într-un mod mult mai simplu”, a declarat ministrul, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Teodorovici a dezmințit și posibiitatea creșterii taxelor. „Nu există niciun fel de pericol sau de temere sau de risc în acest sens. Nu sunt argumente în acest sens. România are un fond tampon de cel puțin șapte luni de zile de finanțare, efectiv suntem bine din acest punct de vedere”, a spus ministrul.

Amintim faptul că cei de la EY România au spus pentru portalul avocatnet.ro că persoanele fizice care depun declarația unică ar putea fi supuse pe viitor unor controale ale Fiscului. Însă, pentru a putea verifica veniturile unui anumit an, situația acestora trebuie să fie finalizată.

După trecerea în 2018 de la impunerea de către Fisc, prin decizii de impunere, la autoimpunere, persoanele fizice care obțin venituri independente (și nu numai) ar putea fi vizate de controalele Fiscului, au spus cei de la EY România, pentru avocatnet.ro.