'Orice nevoie de susţinere, din punct de vedere financiar, a tot ceea ce înseamnă efort de recuperare a celor care sunt, din păcate, astăzi, într-o stare destul de critică, va fi suportată de către stat, şi există astfel de resurse la bugetul de stat, fără niciun fel de discuţie', a declarat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a răspuns astfel unei întrebări referitoare la declaraţia profesorului doctor Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, potrivit căreia pentru îngrijirea unui pacient cu arsuri costurile variază între câteva sute de mii de euro şi chiar un milion de euro.

'Ceea ce poate ar trebui să facem noi, pe viitor, este următorul lucru: de foarte multe ori ajungem în situaţia să acţionăm după un eveniment, ceea ce trebuie schimbat ca abordare. Trebuie să învăţăm să ajutăm oamenii înainte ca ei să ajungă într-o anumită nevoie, şi după aceea să începem să discutăm, să vedem exact ceea ce putem face pentru că, în primul rând, sunt suferinţele pe care le creăm sau au loc într-un mod total nejustificat', a menţionat Eugen Teodorovici, la ieşirea de la discuţiile privind pachetul de patru legi pentru achiziţii publice, la Grupul PSD din Senat.

În opinia sa, una din lecţiile care ar trebui învăţate din ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti, în ultimele zile, este aceea că autorităţile (Consilii Locale, Guvern etc) trebuie să aducă modificări în prevederile legale pentru că sunt probabil multe lacune în legislaţia de profil. Astfel pot fi evitate asemenea evenimente iar dacă totuşi astfel de accidente se produc se va şti cu exactitate ce trebuie făcut mult mai rapid.

În urma incendiului produs vineri seară în clubul Colectiv din Bucureşti, 30 de persoane au murit. Un număr de 137 de răniţi se aflau internaţi luni la prânz în spitalele bucureştene. AGERPRES