Uniunea Salvati Romania il va chema in Parlament pe Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre OUG 114/2018, care, potrivit reprezentantilor formatiunii politice, a creat “haos” pentru mediul de afaceri. Dezbaterea se va concentra în jurul ordonanței lăcomiei și privind revoluția fiscală, a anuntat deputatul Cristina Prună.

“Prima initiativa a grupului USR de la Camera Deputatilor va fi chemarea ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, in Parlamentul Romaniei pentru a discuta pe de o parte despre OUG 114, asa numita ‘ordonanta a lacomiei’, care a creat haos pentru mediul de afaceri. Am vazut foarte bine ca a avut efecte si asupra cursului euro, pe care il vedem crescand in ultimele zile. (…) Prezenta domnului Teodorovici este necesara la inceput de sesiune, iar USR va milita pentru abrogarea OUG 114, care a creat haos pentru mediul de afaceri”, a declarat luni deputatul USR Cristina Pruna, la Parlament.
De asemenea, USR doreste sa discute cu ministrul Finantelor si despre OUG 79.
“O lege uitata in sertarele Parlamentului – OUG 79, asa-numita ‘revolutie fiscala’ care inca creeaza incertitudine in randul mediului de afaceri. Vrem ca acea lege sa fie scoasa din sertar, sa fie trecuta astfel incat mediul privat sa poata sa faca modificarile de trecere a contributiilor de la angajat la angajator si sa nu mai stea pe tot felul de artificii pana cand Parlamentul hotaraste ca aceste contributii vor fi trecute la angajat”, a spus deputatul USR.
Pe de alta parte, senatorii USR solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind decizia Consiliului National al Audiovizualului care a suspendat, in luna ianuarie, emisia postului Realitatea TV. Pe 17 ianuarie, Realitatea TV a avut suspendată emisia, timp de zece minute, ca urmare a unei decizii CNA care a sanctionat astfel modul in care televiziunea de stiri a reflectat mitingul din 10 august 2018.