Ministerul rus al Apărării a publicat imagini ale rachetelor de croazieră Kalibr care au fost lansate de pe submarinul „Kolpino” al Flotei ruse din Marea Neagră. Videoclipul a fost publicat pe canalul de YouTube al departamentului pentru informare și comunicații din cadrul Ministerului rus al Apărării, notează romaniatv.net.

„Echipajul submarinului Kolpino al FRMN a executat trageri cu rachete Kalibr asupra unor ținte navale și de coastă, în poligoane de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre. Lansările de rachete au fost efectuate din imersiune”, se arată în comunicatul de presă.

Submarinul B-271 Kolpino a lansat rachetele Kalibr care au distrus cu succes ţintele aflate în zona de coastă, în poligonul militar Opuk şi în poligonul de testare a armamentului deţinut de Flota rusească a Mării Negre. Acest tip de rachete a fost folosit şi în misiuni reale de luptă. Mai precis, în toamna lui 2017, submarinul Kolpino a distrus, cu câteva zeci de rachete, depozite puncte de comunicare şi centre de comandă controlate în Siria de teroriştii ISIS. Rachetele de croazieră de tip Kalibr pot fi utilizate pentru a ataca ținte aflate pe uscat, cât și pe mare.