Liderul PSD anunță că s-a renunțat la restructurarea Guvernului. Nu vor fi numiți alți noi miniștrii, iar premierul va continua până la final cu cei interimari.

Dragnea a declarat că Viorica Dăncilă nu-și va schimba decizia.,

„În opinia mea, nu cred că doamna prim-ministru îşi va schimba opţiunea, nici nu mai e fezabil să discutăm să se vină în Parlament. Mai sunt două săptămâni şi ceva până la alegeri, e greu să mai strângem plenul reunit”, a declarat Dragnea.

Șeful camerei Deputaților a fost clar nemulțumit de decizia premierului.
„E decizia dumneaei. Eu i-am spus de la început că era o oportunitate foarte clară să nu mai stăm la mâna lui Iohannis.”, a declarat acesta, dezamăgit.

Premierul a declarat astăzi că nu a primit niciun răspuns din partea lui Iohannis pe tema remanierii.„Nu am primit încă. Probabil dl președinte este ocupat cu summitul. Sper să primesc acest răspuns cât mai repede, pentru că trebuie și noi să vedem motivele care au stat la baza acestor respingeri, pentru că nu este prima dată și vrem să vedem cum acționăm în continuare. Sper ca aceste motive să țină de legalitate și nu de oportunitate. După acest summit, cred că o să sun, pentru că este normal ca Guvernul să știe cum acționează. Cred că ține de fiecare persoană care are o demnitate publică să își facă datoria. Nu trebuie să stăm până se termină interimatul pentru a avea un răspuns. Știu că în 6-7 iunie se termină interimatul”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată de răspunsul pe care îl așteaptă de la președintele Klaus Iohannis.