Înfrângerea PSD în alegerile europarlamentare a fost urmată de un val de bucurie și de afirmații războinice și declarații entuziaste, din partea reprezentanților Opoziției.

Totuși, în momentul de față există dezbinare nu doar între cei doi mari jucători poziționați ca adversari ai guvernului PSD, respectiv PNL și Alianța USR-PLUS, ci și între cele două partide care formează Alianța.

Astfel, în timp ce liderul USR, Dan Barna, a declarat deja că formațiunea politică pe care o conduce exclude intrarea la guvernare fără a avea loc alegeri anticipate, Dacian Cioloș, președintele PLUS, este de altă părere.

Cioloș a declarat miercuri la RFI că ” USR-PLUS este gata să-și asume inclusiv guvernarea, însă pentru asta are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi așteptate de către cetățeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”.

Declarația contravine flagrant afirmațiilor lui Dan Barna, care a infirmat categoric, în mai multe ocazii, posibilitatea ca alianța USR-PLUS să preia guvernarea fără alegeri anticipate:

”Categoric, nu. Este un principiu pe care îl avem la USR. Practic, alegerile anticipate sunt soluția morală, corectă, pentru că orice Guvern s-ar crea acum după plecarea Guvernului Dăncilă, nu va putea funcționa la modul real pentru o Românie europeană, cu această majoritate parlamentară, care nu mai este legitimă”, a spus recent Dan Barna.

Cei doi mai au timp să se pună de acord până marți, când va fi votată în Parlament moțiunea de cenzură depusă de PNL și susținută de întreaga Opoziție.