Dan Barna susține că există o competiție constantă în PNL, iar USR PLUS încasează ”castanele”. El a adăugat că nu vrea să comenteze foarte mult pe subiect, însă lucrurile pot fi observate de toată lumea.

Tototdată, vicepremierul a mai subliniat faptul că va aștepta să treacă și luna septembrie pentru ca Guvernul să se poată întoarce la programul de guvernare și reformele asumate.

„Că în PNL este o competiţie de cine dă mai multe castane USR PLUS. Nu am ce să comentez foarte mult. E un lucru pe care îl observăm cu toţii. Aştept să treacă această lună super septembrie în care toate cele trei partide au alegeri şi apoi să ne întoarcem mai asumat pe programul de guvernare şi pe reformele de acolo.

Dincolo de asta, mă rog, sunt elemente de retorică de campanie”, a explicat Dan Barna.

USR PLUS ar dori să iasă de la guvernare

Întrebat dacă USR PLUS ia în calcul scenariul ieșirii de la guvernare, vicepremierul a precizat că aceasta ar fi cea mai simplă soluție însă, sunt foarte mulți români care și-au pus încrederea în partid trimițându-l la Guvernul și Parlamentul României.

El a mai adăugat că încă există speranța că se poate schimba ceva în România, iar lupta trebuie să continue.

„Am spus-o de mai multe ori şi vă răspund şi acum. Cel mai simplu ar fi să ieşim de la guvernare, numai că românii care au dat credit USR PLUS şi ne-au trimis în Guvernul României şi în Parlament, cu ponderea pe care o avem, ne-au cerut să venim şi să luptăm pentru România. Cât timp mai există o soluţie, cât timp cred şi credem că putem să contribuim la schimbarea de care avem cu disperată nevoie, noi ca ţară, o să continuăm să ducem această luptă”, a spus Barna.

Vicepremierul a fost întrebat dacă ia în calcul să se aşeze la masa negocierilor cu PNL, după Congresul liberalilor, în condiţiile în care tandemul Orban-Cîţu nu va mai funcţiona şi după 25 septembrie şi s-ar putea modifica schema guvernamentală.

În acest context, Dan Barna a oferit un răspuns scurt. „În momentul de faţă noi suntem într-o coaliţie care a fost votată de Parlament”, a spus vicepremierul.

El a mai menționat că orice decizie luată de PNL legată de președinția partidului, va fi respectată și de USR-PLUS, continuând guvernarea.

„Din perspectiva USR PLUS, suntem într-o coaliţie care şi-a asumat un program de guvernare susţinut de o majoritate parlamentară. Cât timp există majoritatea parlamentară care să susţină acest Guvern, orice rezultat vor decide membrii PNL în ceea ce priveşte preşedintele partidului, îl vom respecta şi vom continua guvernarea. Din ce ştiu eu, Congresul unui partid nu înseamnă moţiune de cenzură, cu Guvernul în care suntem”, a mai spus vicepremierul.