Restricţii impuse pentru Congresul USR PLUS, în contextul pandemiei!

Nu eşti vaccinat, nu poţi vota la Congresul USR PLUS din octombrie!

Toţi delegaţii vor trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 pentru a putea participa la Congres. Ei nu vor putea vota nici măcar online dacă nu sunt vaccinaţi. Delegaţii care nu îndeplinesc această condiţie vor fi înlocuiţi de supleanţi, a anunţat Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS.

„Am avut o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional al USR PLUS. Am decis, în acest context, că participarea la Comitetul Politic şi la Congresul partidului va fi permisă doar membrilor USR PLUS, delegaţilor USR PLUS care sunt vaccinaţi, tocmai pentru a transmite acest mesaj important de a continua campania de vaccinare şi de a avea rezultate asumate şi mesaje foarte clare în această direcţie.

Este o decizie a Biroului Naţional foarte clară: participanţii la Comitetul Politic din 28 august şi la Congresul din 2-3 octombrie trebuie să fie vaccinaţi toţi. Delegaţii care nu sunt vaccinaţi nu vor participa la Congres. Nu vor vota, vor fi înlocuiţi de supleanţii care vor fi vaccinaţi”, a precizat Dan Barna, la sfârşitul şedinţei conducerii partidului.

„Ne uităm în jur şi vedem că valul patru de care se vorbea doar teoretic devine o realitate în toate ţările din jurul nostru”

La reuniunea de luni a BPN s-a discutat despre valul patru al pandemiei. Cifrele din această vară ne-au transmis un sentiment fals de siguranţă, însă adevărul este că nu am scăpat de pandemie, iar infectările vor creşte şi în România, din cauza variantei Delta. „Nu există altă variantă decât vaccinarea”, este mesajul foarte clar transmis de liderul USR PLUS, potrivit Agerpres.

„S-a discutat foarte mult în Biroul Naţional despre valul patru şi despre perspectiva necesităţii vaccinării. Am sperat cu toţii, cifrele de nu de mult din această vară au transmis un sentiment fals de siguranţă că am fi scăpat de pandemie. Ne uităm în jur şi vedem că valul patru de care se vorbea doar teoretic devine o realitate în toate ţările din jurul nostru cu fiecare zi cu care trece.

Este foarte clar că şi în România cifrele vor începe să crească în ceea ce priveşte această nouă tulpină Delta mult mai contagioasă şi, în acest context, discuţiile care sunt în spaţiul public le vom duce şi noi mai departe şi în coaliţie şi în şedinţa de Guvern legată de măsurile de prevenţie pe care Guvernul trebuie să le ia şi de măsurile de protecţie pentru întreaga populaţie”, a mai declarat Dan Barna.

„România poate să treacă peste această poveste pandemică care chinuie planeta doar vaccinându-ne”

Vom rămâne consecvenţi pe mesajul pro-vaccinare, indiferent de câte critici vor primi, a spus clar Dan Barna.

„Mesajul USR PLUS este unul foarte clar: România poate să treacă peste această poveste pandemică care chinuie planeta doar vaccinându-ne. Este o poziţie asumată de liderii partidului, conducerea partidului şi vom rămâne consecvenţi pe acest mesaj independent de multele reproşuri şi supărări care curg şi la mine pe Facebook, este normal”, a spus copreşedintele USR PLUS.

Sursa foto: Facebook, Dan Barna