PSD dă lovitura totală în București. Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la nivelul Capitalei indică că PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor. Datele furnizate în cercetarea sociologică arată că, la un an de la alegerile locale, situația este neschimbată. Astfel, PSD e pe primul loc, urmat de USR-PLUS. PNL, deși la un procent apropiat de colegii de alianță, vine abia pe locul trei.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 32%. Cei de la USR-PLUS ar obține 25%, în timp ce PNL ar obține 22%. Potrivit sondajului prezentat de știripesurse, pragul electoral ar mai fi trecut de AUR, care ar obține 8%. Situația este aproape identică cu ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale din 2020, în București. Atunci, PSD  a luat 32,37%, USR PLUS – 26,98% iar PNL – 19,31%.

Lovitură cruntă pentru Nicușor Dan 

Sondajul CURS relevă și situația în care se află Nicușor Dan. În primul an de mandat, primarul general al Capitalei, pare că și-a dezamăgit electoratul. Conform datelor studiului CURS, 56% dintre bucureșteni consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”, iar 9% consideră că este ”foarte proastă”. Doar 24% dintre bucureșteni sunt de părere că el a avut o prestație buna iar un procent de 5% susțin că a fost „foarte bună”.

 

În cadrul aceluiași sondaj, alegătorii și-au spus părere și cu privire la viitorul Bucureștiului. Astfel, conform CURS, 66% dintre cei intervievați consideră că se merge într-o direcție greșită, în timp ce 25% consideră că se merge într-o direcție bună, mai notează sursa citată.

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste.

Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul a fost realizat în perioada 19 – 23 iulie, 2021.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea