Totuși, există câteva trucuri simple, pentru a oferi luminozitatea tenului, nu doar cu ajutorul particulelor de sclipici. Se zice că efectul radiant al tenului vine din interior. Astfel, necesită îngrijire optimă și hidratare intensă în profunzime. 

Iată câteva cosmetice care pot fi găsite în orice trusă de machiaj și pot înlocui celebrul highlighter:

Crema hidratantă

Chiar dacă pare incredibil, acest remediu poate înlocui fardul iluminator. Crema oferă strălucire naturală fără, a lăsa un film gras. Dacă ai nevoie de puțin luciu al pomeților, aplică o cantitate mică de cremă, cu vârful degetelor, pe pomeții obrajilor, atunci când machiajul este complet gata. Vei obține o strălucire sănătoasă, naturală și ușor umedă. Chiar dacă este aplicată peste produsele cosmetice https://makeup.ro/, crema va oferi o hidratare suplimentară pielii.

Primer

Cea mai ușoară modalitate de a ilumina este folosirea unei baze cu efect strălucitor, pentru a pregăti tenul. Pentru un efect mai vizibil, așteaptă până la absorbția completă, iar apoi aplică fondul de ten. Dacă îți dorești o acoperire mai ușoară, dar la fel de radiantă, amestecă primerul cu o cantitate optimă de fond de ten. Datorită acestui truc, tenul va căpăta un aspect hidratat, natural și uniform.

Concealer

Corectorul oferă un efect de strălucire. Particulele iluminatoare incluse în compoziția acestor produse maschează perfect imperfecțiunile pielii cu ajutorul reflexiei luminii. Dar permit, de asemenea, iluminarea anumitor zone. Poate fi aplicat pe zona de sub ochi, pentru a ascunde cearcănele, pe colțurile interioare ale ochilor, sub arcadă, precum și pomeți. 

Fard

Orice fard sidefat sau cu sclipici poate înlocui ideal un iluminator. Aplicat pe zonele proeminente ale feței, va crea un look de vis. Pentru a obține un highlighter cremos, amestecă fardul cu puțin primer sau fond de ten și aplică prin mișcări tapotate pe zonele dorite. 

Balsam sau luciu de buze 

Un alt truc, care asigură strălucire pielii atunci când iluminatorul nu este la îndemână, este luciul sau balsamul de buze. Ambele produse oferă o strălucire umedă. Deoarece luciul de buze are un finisaj lucios, acesta trebuie aplicat în cantități foarte mici. O mică picătură va fi suficientă. În acest sens, balsamul este un remediu mai sigur: creează aceeași strălucire moale, dar aidoma unei creme hidratante.

Specialiștii susțin că arta machiajului este extrem de versatilă și individuală. Experimentează constant, pentru a obține efectele dorite. Spre exemplu, un ruj roz sau piersic, poate fi aplicat pe post de blush, un lac de păr, pentru pieptănarea și fixarea sprâncenelor, în lipsa unui gel special. Bronzerul poate fi aplicat pe post de fard pentru pleoape sau contur pentru buze. Frumusețea nu are limite! Experimentează și etalează-ți trăsăturile definitorii.