Cu excepția litoralului, în restul regiunilor se vor înregistra temperaturi negative. Valorile din termometre vor atinge 0 grade și cel mult 1-2 grade pe litoral.

În restul țării valorile vor fi mai coborâte, ajungând la -8 și -9 grade în zona depresionară a Transilvaniei. În Moldova și nordul Moldovei valorile for fi de asemenea mai coborâte și din cauza stratului de zăpadă care accentuează acest lucru.

„În noaptea de Revelion vorbim de temperaturi negative în aproape toată țara, exceptând zona litoralului, pentru că doar aici vom putea înregistra valori cuprinse între 0 până la cel mult 1-2 grade. În rest, cele mai coborâte valori, așa cum este și normal, vor fi în zona depresionară a Transilvaniei, spre minus 8 – minus 9 grade. Nu în ultimul rând în Moldova, în nordul Moldovei, acolo unde și prezența stratului de zăpadă accentuează valori mai coborâte”, a declarat luni la Digi24 Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie.

„Spre mai mult 1.800 de metri, putem să contăm pe valori chiar mai coborâte, spre minus 15, posibil minus 17 grade Celsius. În rest, vorbim de temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei din calendar: estul Transilvaniei, Banat, Crișana – minus 5 grade, Oltenia – minus 4 până la 0 grade, Dobrogea valori pozitive 1-2 grade, București – minus 2, minus 1 grad. O noapte nu foarte rece, cu intensificări ale vântului, care va spori senzația de frig”, a explicat directorul ANM.

În București nu va fi zăpadă nici de Revelion iar probabilitatea va fi redusă și în prima săptămână a anului viitor.