LG Electronics, a lansat televizorul de ultima generatie cu ecran plat si cu HD-DVR (High-Definition Digital Video Recorder) de 250 GB incorporat. Noul televizor cu ecran plat este disponibil pe piata din Coreea atat in versiunea LCD, cat si ca plasma.

HD-DVR-ul are o capacitate de stocare de 21 de ore de programe digitale high-definition si de 92 de ore de programe digitale standard-definition. In plus, acesta prezinta si o optiune de inregistrare automata pentru intervale de 2 ore.

Sistemul mai dispune si de alte functii precum posibilitatea de a “sari” peste reclame, derularea cu o viteza de 8 secunde pentru derularea inapoi si de 20 de secunde pentru derularea inainte. Sistemul dotat cu 9 formate diferite de memory card le permite telespectatorilor sa capteze imagini si sa asculte MP3-uri. De asemenea utilizatorii pot descarca si stoca fotografii digitale sau muzica de pe aparatul foto digital sau de pe MP3 playere direct pe hard. Ulterior, aceste documente pot fi organizate si salvate pentru o viitoare accesare. Televizorul poate fi utilizat si ca un frame al unei imagini digitale.

“Telespectatorii de astazi beneficiaza deja de foarte multe optiuni in ceea ce priveste televizoarele cu rezolutie mare. LG ofera o gama larga de produse centrate pe “experienţa privitorului”. Televizorul LG cu ecran plat si cu DVR incorporat le asigura consumatorilor o experienta unica si un control sporit datorita posibilitatii lor de a urmari ceea ce doresc, oricand doresc” a delarat Sang Han Yoon, vicepresedinte executiv si CEO al companiei LG Electronics Digital Display.

Scopul companiei LG este de a deveni numarul 1 pe piaţa de digital display, motiv pentru care LG intentioneaza sa intensifice productia de dispozitive flat panel la nivel mondial in cele patru fabrici ale sale din Mexic, Polonia, China si Coreea.

LG Electronics a avut in 2004 vanzari de 37,7 miliarde de dolari. Avand peste 70.000 de angajati in 76 de filiale in 39 de tari din intreaga lume, LG Electronics cuprinde 4 companii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media.

Sursa: Capital, 08 ianuarie 2006