Sony Xperia P a fost comparat cu alte 11 modele de smartphone-uri de pe piaţă. TESTfactory, care organizează de studii comparative pentru revistele din Grupul WEKA Media Publishing GmbH (ex: connect, PCgo, stereoplay), a redus la minim toate influenţele externe, a setat la maxim luminozitatea modelelor testate şi a folosit un spectometru pentru a măsura gradul de luminozitate al fiecărui display. Modelul Sony Xperia P a obţinut cel mai bun rezultat, cu un scor de 867 cd, unitatea de măsură a intensităţii unei surse de lumină.  

Rezultatele au fost obţinute datorită tehnologiei Sony WhiteMagic, folosită pentru prima dată pe smartphone-uri. Pe un display LC normal, culoarea fiecărui pixel (inclusiv alb), este obţinută din combinarea a trei subpixeli: roşu, albastru şi verde. Dar display-ul Reality de 4 inch, cu Mobile BRAVIA Engine, al smartphone-ului Xperia P, are un al patrulea subpixel, alb, a cărui prezenţă permite creşterea luminozităţii display-ului şi redarea imaginilor clare şi în detalii îmbunătăţite, chiar şi la lumina soarelui.  

Deşi luminozitatea e sporită, Xperia P nu consumă mai multă energie, deoarece smartphone-ul are un fotosenzor încorporat care îi permite reglarea inteligentă a luminozităţii, în funcţie de mediul înconjurător.