Dacă în trecut Vertu, brand de lux creat de Nokia, era marca preferată a oamenilor cu bani, în zilele noastre aceştia preferă mărci precum Mobiado, Gresso sau Goldvish. Mobiado a fost fondat în 2004 în Vancouver şi are în prezent 18 distribuitori în întreaga lume, dintre care cinci în Europa. Printre clienţii  Mobiado se numără celebrităţi de la Hollywood, oameni de afaceri şi politicieni de rang înalt.

Goldvish este o companie elveţiană înfiinţată în 2003 şi produce telefoane de lux apreciate în special de clienţi din Rusia, Arabia Saudită sau China. Compania a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2006 atunci când a lansat modelul GoldVish „Le Million“. Acesta a fost declarat cel mai exclusiv şi scump telefon mobil vândut vreodată, având un preţ de 1,2 milioane de dolari. Doar trei unităţi au fost produse. Fondată în 1999, compania Gresoo produce telefoane mobile de lux şi accesorii. Marca este înregistrată în Elveţia, iar sediul companiei este în Miami, Statele Unite. Produsele Gresso sunt vândute în Europa şi America de Nord.


Gresso

Cea mai nouă colecţie Gresso se numeşte Regal, iar telefoanele au preţuri de pornire de la 3.000 de dolari. Regal Gold este cel mai scump telefon din colecţie. Acesta are un corp din titan acoperit cu aur de 18 carate. La capitolul specificaţii, telefonul include un ecran de 5 inch, procesor de 1,5 GHz cu patru nuclee, spaţiu de stocare de 32 GB, memorie RAM de 2 GB, cameră foto de 13 MP şi sistem de operare Android. Compania realizează 999 de unităţi în această colecţie, iar clienţii îşi pot alege ce număr doresc, care va fi gravat pe spatele telefonului. Gresso Regal Gold are un preţ de 6.000 de dolari.

 


Goldvish

Cel mai nou telefon mobil al companiei este GoldVish Eclipse. Smartphoneul are sistem de operare Android, este îmbrăcat în piele şi decorat cu metale preţioase. GoldVish Eclipse are un ecran 5,5 inch, procesor Qualcomm Snapdragon cu patru nuclee, spaţiu de stocare de 64GB, cameră principală de 13 MP şi secundară de 5 MP. Telefonul are un preţ de 5.220 de euro, însă cu tot cu taxe ajunge la 6.300 de euro. Compania oferă şi modele cu piele de aligator şi diamante care au un preţ de 33.000 de euro.

 


Mobiado

Mobiado PRO3 GCB Fire Dragon este un telefon mobil placat cu aur de 24 de carate şi butoane din safir. Pentru a realiza dragonul încrustat pe carcasă este nevoie de circa 16.000 de mişcări. Din punct de vedere al caracteristicilor, telefonul este dual SIM, integrează un ecran de 2,4 inch, cameră foto, web browser, Bluetooth 3.0, email şi player muzical. Telefonul include şi un slot pentru a mări spaţiul de stocare. PRO3 GCB Fire Dragon funcţionează în orice reţea, însă este limitat la 3G. Canadienii au realizat doar 200 de unităţi. Telefonul are un preţ de 2.500 de euro. 

Acest articol a fost publicat în Top 300 Cei mai bogați români, ediția 2017, publicație disponibilă la chioșcuri începând cu 4 decembrie 2017