Tehnologia moderna ofera o alternativa pentru iubitorii micului ecran. Televizorul si antena de satelit pot fi ilocuite cu succes de un computer dotat cu o placa video, o placa de sunet, un modem si un cont de acces la Internet.
Daca dispuneti de aceste echipamente puteti viziona live filme, meciuri de fotbal, baschet, desene animate sau orice alt eveniment de oriunde pe mapamond.
Bineiteles, mai este nevoie si de un soft special, care sa permita citirea informatiilor necesare receptionarii imaginilor. insa acest lucru nu este o problema, deoarece exista o multime de variante ale softurilor necesare transmisiunilor, si majoritatea pot fi descarcate gratis de pe Internet.
Cel mai cunoscut dintre acestea este programul Real Player, a carui ultima versiune este disponibila pentru oricine la adresa www.real.com.
Un alt produs de acest gen este oferit de Microsoft, se numeste Windows Media Player si poate fi de asemenea descarcat gratis de la www.microsoft.com.
Aceste transmisiuni sunt posibile datorita web-cam-urilor, camerele video special create pentru captarea si transmiterea de imagini pe Internet.
Majoritatea portalurilor de Internet au o sectiune dedicata transmisiilor i direct sau iregistrarilor. Emisiuni de divertisment, show-uri TV, spectacole de teatru, evenimente sportive, filme si concerte de muzica pot fi urmarite zilnic prin intermediul Internetului de utilizatorii din orice colt al lumii, care nu sunt nevoiti sa cheltuiasca pentru aceasta decit costul timpului petrecut on-line.
O foarte bogata oferta de evenimente transmise i direct gasiti la www.LiveOnTheNet.com. Aici puteti urmari filme celebre, transmisiuni ale partidelor de fotbal ale echipei preferate, ba chiar si lansarea unor sateliti ai NASA. Pentru a vedea imaginile pe monitorul dumneavoastra nu trebuie decit sa selectati ce anume doriti sa vedeti, (calendarul transmisiunilor fiind actualizat zilnic) si sa va iregistrati adresa de e-mail si parola.
Un eveniment de actualitate care va atrage cu siguranta mii de amatori de muzica spre Internet este Festivalul de muzica Digital Club, transmis i exclusivitate on-line. Cei care vor participa vor putea viziona patru zile de muzica live i fata monitorului, urmarind cele peste 200 de trupe care vor concerta. Acesta este primul festival on-line coast-to-coast, concertele avind loc i 25 de cluburi din New York. Utilizatorii vor avea de asemenea posibilitatea ca, pe parcursul concertelor, sa comande online (cu livrare imediata) bere, mincare, tricouri sau CD-uri.
insa evenimentul care va creste cu siguranta audienta transmisiilor de pe Internet va fi reprezentat i aceste zile de Jocurile Olimpice de la Sydney. Site-ul www.olimpics.com va facilita iubitorilor sportului accesul live la aceasta importanta competitie.
in peisajul virtual rominesc singurele transmisii pe Internet receptionate fara probleme sunt cele ale posturilor de radio care si-au creat propria pagina web. Programele radio Contact, Uniplus si multe altele din Bucuresti si din toata tara pot fi ascultate i direct prin intermediul calculatorului conectat la Internet. Singura diferenta este ca i loc de frecventa de emisie a postului trebuie sa stiti adresa site-ului sau.
insa exista si transmisiuni de imagini din si despre Rominia, care pot fi urmarite pe Internet. intre orele 21.00 si 07.00 GMT puteti urmari pe Internet programul Pro TV International la adresa www.protvintl.ro.
Bineiteles, calitatea imaginilor receptionate depinde i toate cazurile de viteza modemurilor utilizatorilor.