Japonezii de la Softbank, companie care deține Sprint Nextel, operatorul numărul trei din SUA, negociază ultimele detalii pentru preluarea operatorului rival T-Mobile de la Deutsche Telekom. Suma vehiculată este de 19 miliarde de dolari.

La începutul lunii, Wall Street Journal a scris că Sprint este interesată de T-Mobile, iar presa din Japonia a scris recent că tranzacția este ca și încheiată.

Softbank, care a achiziționat 80% din acțiunile Sprint anul acesta,  este interesată de T-Mobile pentru a crea un operator mai puternic pentru a concura cu primii doi jucătorii de pe piața americană Verizon și AT&T.

Japonezii încearcă se încheie afacerea prin orice metodă, fie cedând din acțiunile Sprint sau prin credite bancare, dar Deutsche Telekom ar prefera  bani gheațăa.

După ce cele două părți cad de acord, acestea vor trebui să aștepte aprobarea autorităților. În urmă cu doi ani, AT&T nu a primit acordul pentru a prelua T-Mobile, dar Sprint este un operator mult mai mic, iar tranzacția ar putea fi aprobată.