Pe scurt, Plasmacluster, o tehnologie brevetată de compania japoneză Sharp.  are capacitatea de a urăţa aerul prin emisia de ioni pozitivi şi negativi, similari celor din lumea reală. Gradul ridicat de siguranţă şi eficienţa fiabilă au fost demonstrate de organizaţii independente de cercetare şi testare din Japonia şi din întreaga lume. 

Până acum, tehnologia Plasmacluster a fost implementată în 15 categorii de produse Sharp, inclusiv purificatoare de aer, sisteme de aer condiţionat, frigidere, maşini de spălat şi ventilatoare de răcire. 

De asemenea, prezenţa sa în alte domenii de afaceri şi industriale este în creştere: în luna ianuarie a acestui an, noua soluţie Sharp de creare de spaţii igienice şi de economisire a energiei, un studiu de caz care a implicat instalarea de aparate echipate cu Plasmacluster într-o unitate de procesare a fructelor de mare, a câştigat premiul directorului general al Agenţiei pentru Resurse Naturale şi Energie, distincţie inclusă în programul Marelui Premiu de Conservare a Energiei 2013 din Japonia. 

u în ultimul rând, utilizarea acestei tehnologii în spaţii publice este în creştere, inclusiv instalarea cu titlu experimental în vehiculele de pasageri ale liniei Midosuji a companiei Osaka Municipal Subway, începând cu 23 aprilie.

Mai mult, deteriorarea mediului exterior din cauza influxului de particule fine, a furtunilor de praf galben, a polenului şi a altor substanţe similare de poluare a aerului, a avut ca rezultat mai puţine posibilităţi de deschidere a ferestrelor, existând o necesitate crescândă de măsuri pentru tratarea ciupercilor şi a mirosurilor din interior. La instalaţiile de aer condiţionat şi maşinile de spălat prevăzute cu tehnologie Plasmacluster, eficienţa suprimării dezvoltării ciupercilor care apar pe suprafeţele interioare şi în tuburile agitatoare a fost confirmată.

De asemenea, s-a redus eliberarea de ciuperci în camere şi aderenţa acestora pe haine. În frigidere, tehnologia Plasmacluster reduce mirosurile care aderă la suprafeţele pereţilor compartimentelor interioare. Plasmacluster rezolvă probleme de interes imediat, precum ciupercile şi mirosurile şi astfel poate susţine o viaţă sănătoasă.

24 de institute de cercetare au furnizat date pentru marketingul academic Sharp

În colaborare cu 24 de organizaţii de cercetare, Sharp a demonstrat eficienţa şi mecanismul operaţional al ionilor Plasmacluster împotriva a 34 de tipuri de substanţe dăunătoare (viruşi, alergeni, ciuperci şi bacterii) şi la neutralizarea a şase tipuri de mirosuri, înfrumuseţarea pielii şi a părului şi controlul electricităţii statice. Eficienţa ionilor Plasmacluster împotriva a două tipuri de substanţe chimice organice a fost, de asemenea, demonstrată.

Din 17 aprilie, 26 de produse de la terțe companii din diverse domenii au adoptat tehnologia Plasmacluster, alături de cele  15 produse Sharp echipate și ele cu aceeașsi tehnologie: purificatoare de aer, instalaţii de aer condiţionat, frigidere, dezumidificatoare, umidificatoare, încălzitoare ceramice cu ventilator, aspiratoare, maşini de spălat, generatoare de ioni Plasmacluster, sisteme de iluminat cu LED, multifuncţionale, aparatură cosmetică, uscătoare, ventilatoare de răcire, aparatură electrocasnică robotizată.
Sharp va continua să dezvolte produse care ne pot îmbunătăți viața, iar evoluția tehnologiei Plasmacluster, crearea de noi produse care o încorporează şi furnizarea de soluţii pentru purificarea aerului şi economisirea energiei fac parte din acest efort al companiei nipone.