Actuala situatie economica va determina in acest an o reducere a jucatorilor de pe piata locala de transport si curierat, potrivit lui Sorin Sofian, CEO-ul TCE, divizia de transport si curierat a Grupului RTC.

“Piata de transport si curierat in 2009 va determina o restrangere a jucatorilor din acest domeniu, contextul economic aducand probleme companiilor mici, datorita presiunii costurilor fixe si a scaderii accentuate a volumelor de transport in contextul crizei” a declarat Sorin Sofian.

Reprezentantii TCE estimeaza ca piata serviciilor de curierat va ramane la aceeasi valoare din anul 2008. In prima jumatate va inregistra o scadere care va fi compensata de o crestere pe ultimele luni ale anului.

TCE a realizat in 2008 un rulaj de 27 milioane euro, ceea ce inseamna aproximativ atingerea obiectivelor estimate la nivelul anului trecut.

Din perspectiva numarului total de transporturi, TCE a realizat anul trecut aproximativ 3 milioane de livrari, insumand peste 130.000 de tone marfa transportata.

“Anul 2008 a fost anul cresterii organice si al dezvoltarii serviciilor oferite, astfel incat am intrat in 2009 fiind singurul integrator local de servicii logistice complete din Romania” a mai adaugat Sorin Sofian.

Pentru 2009, compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 34 milioane euro. “Estimarea acestui rulaj nu se bazeaza pe cresterea pietei, ci este sustinuta de proiectele noi dezvoltate pe serviciile : post, warehousing, express si speditio” a mai declarat reprezentantul companiei.

In 2009, compania a anuntat ca va realiza doar investitiile absolut necesare, conform ajustarilor determinate de derularea proiectelor incepute in 2008 si ajustarilor de volume transportate.

“Vizam permanent actiuni de optimizare a fluxurilor logistice. Investitiile demarate pana in acest moment cat si cele programate pentru anul in curs se vor concretiza in cresterea rulajului, in cresterea productivitatii cat si in implementarea sistemelor informatice destinate optimizarii rutelor de transport” a declarat oficialul companiei.

Compania gestioneaza in prezent un parc auto cu 800 de masini proprii si peste 250 masini subcontractate si rulate zilnic.

TCE este divizia de transport&logistica a RTC Holding – unul din cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania.

Sursa: TCE