Taximetriştii din Bucureşti ameninţă cu proteste, de luni până la sfârşitul lui august, cerând stoparea pirateriei şi desfiinţarea dispeceratelor ilegale din Capitală, patronatele din domeniu acuzând autorităţile locale că au cedat „intereselor de grup” când au suplimentat autorizaţiile de taxi.

Camera Taximetriştilor din Bucureşti arată, într-un comunicat de miercuri, că a cerut Primăriei Municipiului Bucureşti aprobare pentru organizarea unor mitinguri de protest ale patronatului din domeniu, în perioada 10 – 31 august.

Taximetriştii solicită stoparea pirateriei şi taximetriei ilegale din Bucureşti, precum şi desfiinţarea dispeceratelor care funcţionează ilegal în Capitală „cu acordul tacit al autorităţilor”.

Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor spun că taximetrişti autorizaţi în alte localităţi sunt lăsaţi să îşi desfăşoare activitatea în Capitală, deşi nu au autorizaţii pentru Bucureşti.

Printre altele, aceştia mai cer Primăriei Capitalei să elaboreze şi să publice regulamentele de organizare şi funcţionare Rent a Car, în condiţiile în care maşini cu aceste însemne fac ilegal servicii de taximetrie.

SURSA: Mediafax