Potrivit IGPR, poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie în zona a şase aeroporturi din ţară, în doar 2 ore fiind verificate 156 de autoturisme şi aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale. 

''La data de 27 iunie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi'', se arată într-un comunicat al IGPR. 

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, a fost dispusă şi o măsură complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare, conform Agerpres.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite, precizează sursa citată. 

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru siguranţa transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.