Deputatul PNL Brăila, Vasile Varga, s-a arătat indignat de intenţia primarului general, Gabriela Firea, de a introduce o taxă sub formă de vinietă pentru intrarea în Bucureşti a maşinilor care nu sunt înmatriculate în Capitală sau în judeţul Ilfov, susţinând că măsura este discriminatorie, având în vedere numărul mare al românilor care vin aici de cele mai multe ori de nevoie, nu de plăcere.

„Ce vină au brăilenii care trebuie să meargă în Bucureşti pentru anumite servicii medicale? Ce vină au brăilenii care ajung în Bucureşti în căutarea unui loc de muncă, pentru că în judeţul Brăila nu mai au unde munci? Sau ce vină au brăilenii că trebuie să meargă la Bucureşti, la copiii lor, studenţi sau, pur şi simplu, în interes de afaceri?”, a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, Vasile Varga.

În opinia liberalului, noua taxă ce ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020 este menită să acopere, în realitate, găurile din bugetul local al Primăriei Capitalei, ca urmare a managementului dezastruos din ultimii trei ani.

„Administraţia PSD a cheltuit banii bucureştenilor şi acum vor să bage mâna în buzunarele tuturor românilor. Prin această nouă taxă, zecile de mii de români care merg la Bucureşti repară greşelile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, care a consumat fără noimă fondurile bucureştenilor. Aşa înţelege PSD să-i protejeze pe români. Au spus mereu că nu vor mări taxele şi impozitele, că nu vor introduce alte taxe, dar, de fapt, sub o formă mascată, pun o presiune din ce în ce mai mare pe veniturile oamenilor, pentru că au ajuns la fundul sacului. Guvernul PSD-ALDE a devenit campion la contractarea de împrumuturi externe la cele mai mari dobânzi de pe piaţa interbancară şi este, pe zi ce trece, tot mai puţin credibil”, a mai precizat Vasile Varga.

Proiectul de hotărâre privind introducerea taxei sub forme de vinietă se află în dezbatere publică până pe data de 30 septembrie, iar deputatul liberal Vasile Varga speră ca presiunea societăţii civile să fie suficient de puternică pentru ca acest proiect să nu întrunească votul majorităţii consilierilor locali ai Capitalei.