Este șoc total printre toți românii. Guvernul se laudă cu creșterea economică, dar românii trăiesc din ce în ce mai prost chiar dacă unii dintre aceștia au salarii mai mari sau pensii mărite. Inflația a făcut praf pur și simplu economia, iar criza este foarte aproape.

Cristina Prună de la USR vine cu devăluiri incendiare, dar și cu un avertisment extrem de dur. Dacă nu se intervine imediat în economie, putem ajunge într-o criză acută. Dar asta nu e tot. Prună vine și cu soluții concrete. “Aud de multe ori în jurul meu: S-a scumpit viața în România, nu mai cumperi mare lucru cu 100 lei la supermarket.

Lucrul acesta înseamnă de fapt că au crescut prețurile foarte mult. În termeni economici, acest lucru înseamnă inflație.

Dacă ne uităm la cifrele din estul Europei, România este pe primul loc. Și nu este deloc un lucru pozitiv. Paradoxul este mare dacă ne uităm pe cifrele creșterii economice. Economia “duduie”, însă nu din cauză că s-a creat mai multă valoare în economie. Adică nu producem intern mai multe bunuri și servicii. Economia a crescut pentru că am consumat foarte mult din import.

Soluția este să stimulăm economia, adică să nu mai punem piedici economiei reale și să stabilizăm cheltuielile statului. Instabilitatea economică, taxele noi din ultimii doi ani și jumătatea și faptul că statul a cheltuit mai mult decât a colectat din taxele și impozitele noastre au contribuit toate la creșterea prețurilor”, a scris Cristina Prună pe o rețea de socializare.