Modelul Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbușit duminică în Etiopia, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba, va intra și în flota companiei naționale Tarom.

În iulie, anul trecut, operatorul de stat Tarom a semnat contractul pentru achiziţia a cinci aeronave 737 MAX 8, unul dintre modelele cel mai bine vândute ale producătorului aerian.

Cele cinci aeronave Boeing 737 MAX 8 care vor intra în flota Tarom, vor fi construite special pentru acest contract, au anunțat reprezentanții companiei anul trecut.

Aeronavele 737 MAX 8 au cea mai avansată tehnologie Boeing de până acum, inclusiv lumina diferită la interior, în funcţie de momentul zilei sau de destinaţie, ferestre cu 20% mai mari ca ale avioanelor din prezent, ecrane pe toate tetierele fotoliilor.

“Cele cinci noi aparate de zbor 737 MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanți de pe piața transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea Tarom în direcția corectă”, declara, la semnarea contractului, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Lucian Șova, citat de stirileprotv.ro

Duminică, 10 martie, un avion Boeing 737 Max 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit la 6 minute după decolarea de pe un aeroport din capitala Addis Ababa. Zborul se îndrepta spre Nairobi, Kenya. Toți cei 157 de oameni aflați la bord au murit. Aeronava era nouă, având o vechime de 4 luni.

Acesta a fost al doilea accident aviatic ce a implicat un Boeing 737 Max 8 în ultimele 5 luni. Pe 28 octombrie anul trecut, un avion al companiei Lion Air din Indonezia s-a prăbușit în Marea Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața.