Companiile din Orient au au deja experienţă de lucru cu persoane din România, care au avantajul calificărilor, al experienţei şi al cunoaşterii limbilor străine. 

Angajatorii din Qatar, Dubai şi Emiratele Arabe Unite doresc să angajeze români pentru mai multe joburi. Salariile sunt decente, iar pentru unele joburi nivelul de remunerare este greu de atins în România.

Unul dintre avantaje este cazarea gratuită sau oferirea unei sume pentru cazare, practicate de majoritatea angajatorilor, în condiţiile preţului ridicat al chiriilor.

O companie  recrutează asistenţi medicali pentru Emiratele Arabe Unite. Se cere experienţă de minim 3 ani, limba engleză, iar salariul este de 4.200 dolari pe lună. 

O firmă din Qatar este în cautare de ingineri în construcţii. Se oferă angajare directă de către angajator, cazare gratuită în apartamente dotate cu tot necesarul, vize şi permis de muncă plătite în totalitate de angajator, bilet de avion spre Qatar plătit, concedii de 25 de zile lucrătoare pe an, program de lucru de 8 ore pe zi, cu doua zile libere pe săptămână. Salariul este de peste 1.600 de dolari.

Tot în Qatar se cauta personal hotelier. Se oferă contract legal de muncă pe termen nelimitat,  salariul minim 550 dolari/lună (personal hotelier , restaurant) 800 dolari/lună (personal SPA şi medical) / negociabil. Salariile în Emiratele Arabe Unite sunt neimpozabile. Acestea cresc de regulă după primele 6-12 luni de muncă, în funcţie de performanţe.

În Dubai se caută asistenţi medicali generalişti. Salariul variază între 1.000 şi 1.500 euro.