Codul rutier din Elveția a fost modificat în anul 2013 când au fost introduse amenzi uriașe pentru depășirea vitezei legale și conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Amenzile prevăd confiscarea automobilului, închisoare de la unu la patru ani și retragerea dreptului de a conduce pe viață. 

Aceste amenzi se aplică celor care conduc cu 70 km/h în zone cu 30, cu 100km/h în zone cu 50,  cu 140 km/h în zone cu 80 și rularea cu 200 km/h  pe autostradă. 

Unui german care a fost prins, anul trecut, în Elveția conducând cu 215 km/oră, pe o șosea unde viteza admisă era 120 km/oră i-a fost confiscată mașina în folosul statului, a plătit o amendă în valoare de mii de franci și a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Așadar, cei care vor să meargă la schi în Elveția ar trebui să țină cont de limitele de viteză din această țară.

 

O altă țară unde polițiștii nu stau la discuții cu vitezomanii este Olanda. Aici amenzile sunt printre cele mai mari din Europa. Cei care depășesc viteza legală cu 100% rămân fără mașină, aceasta fiind confiscată în folosul statului. 

În Emiratele Arabe Unite, pentru conducerea sub influența alcoolului, șoferii fac închisoare, amenda este de 4.500 euro, iar mașinile sunt confiscate pentru două luni de zile. Pentru vitezomani, amenzile sunt de maximum 800 de euro, iar mașina este confiscată 60 de zile.