Așadar, angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 286 locuri de muncă. Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) a oferit mai multe informații într-un anunț de marți, 26 martie.

Angajatorii europeni oferă 286 locuri de muncă

Contractele sunt atât pe perioadă determinată, cât și nedeterminată, potrivit AMOFM. Cele mai multe joburi disponibile se află în următoarele țări:

  • Finlanda – 80 de posturi pentru muncitor necalificat în agricultură (culegător de fructe şi legume, maşinist CNC);
  • Spania – 66 de posturi tot pentru lucrător în agricultură (cules fructe roşii, şofer autocamion, inginer specializat în domeniul feroviar).

De asemenea, sunt puse la dispoziție locuri de muncă și în următoarele țări:

  • în Germania – 32 de posturi (sudor, fizioterapeut, tehnician electronist, tehnician în mecatronică auto/carosier auto, lucrător în producţie – procesare produse din carne, tehnician service, mecatronist);
  • în Letonia – 30 de posturi (sudor);
  • în Malta – 25 de posturi (şofer taxi, bucătar);
  • în Danemarca – 21 de posturi (proiectant inginer mecanic, sudor);
  • în Belgia – 14 posturi (tehnician reţele de telecomunicaţii, macaragiu, electrician iluminat stradal, electrician tensiune medie, muncitor necalificat în agricultură);
  • în Suedia – 10 posturi (măcelar);
  • în Austria – 5 posturi (tehnician producţie);
  • în Norvegia – 3 posturi (bucătar, supraveghetor fermă).

angajare
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă

Conform AMOFM, contractele de muncă pot avea durată determinată, de 1 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu. Sunt necesare și cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză.

„Contractele de muncă pot avea durată determinată, de 1 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză”, a transmis AMOFM într-un comunicat.

EURES (EURopean Employment Services) este o rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a forței de muncă.

Agenția cuprinde toate țările UE, precum și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

La nivel european, rețeaua este coordonată de Biroul european de coordonare, instituit în cadrul Autorității Europene a Muncii.

Fiecare țară membră a rețelei a înființat un birou național de coordonare pentru EURES, care răspunde de coordonarea rețelei naționale de membri și parteneri.