Este vorba despre înființarea unui muzeu pentru automobile de epocă. Acesta va fi deschis pe bulevardul Aviatorilor, în apropierea Muzeului de Geologie, și va funcționa sub autoritatea Primăriei Capitalei.

„Am făcut acest demers pe lângă doamna primar general, Gabriela Firea, care a avut foarte multă deschidere pentru a implica Primăria, pentru că un astfel de muzeu va trebui să funcţioneze sub autoritatea Primăriei generale. Am discutat şi cu doamna prim-ministru. Am identificat o clădire care ar fi foarte potrivită, este vorba de fostele garaje Leonida care se găsesc pe bulevardul Aviatorilor, într-o zonă unde sunt şi Muzeul de Istorie Naturală şi Muzeul de Geologie, deci, într-un loc care permite un acces facil, pentru că este chiar lângă metrou. Acest muzeu al automobilului ar trebui probabil, într-o viziune modernă, să încerce să cuprindă mai mult, şi anume, istoria mobilităţii, pentru că un astfel de muzeu trebuie să fie nu numai un muzeu de exponate, ci şi un muzeu care să aibă şi un rol educativ pentru generaţiile tinere şi pentru generaţiile mai puţin tinere”, a afirmat vineri, la Senat, Tăriceanu.

Tăriceanu a discutat deja cu colecționarii de automobile pentru a le pune la dispoziția muzeului.

„Primăria generală trebuie să găsească un loc în care să mute Brigada Poliţiei Rutiere, care în momentul de faţă este cazată în clădirea de pe bulevardul Aviatorilor. Şi sper ca acest lucru să se materializeze cât mai rapid. În acelaşi timp, Clubul deţinătorilor maşinilor de epocă din Bucureşti Retromobil a identificat şi posibilitatea obţinerii unor granturi, cred că norvegiene, pentru a contribui la amenajarea muzeului. Am luat legătura cu câţiva colecţionari de maşini de epocă, vor fi foarte încântaţi să pună la dispoziţia muzeului exemplarele lor cele mai reuşite şi care să dea mai multă atracţie viitorului muzeu”, a adăugat Tăriceanu.