“Astăzi (marţi – n.r.), am avut o întrevedere cu preşedintele PSD, care m-a informat cu conţinutul discuţiilor din CExN (n.r. – al PSD). (…) Fac un apel colegial la cei din PSD, în calitate de parteneri de coaliţie, care sunt frământaţi de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere pe agenda publică, pe agenda cetăţeanului. Oamenii sunt extrem de puţin interesaţi de câte şedinţe facem pe săptămână, câţi miniştri are Guvernul. Ei sunt interesaţi de calitatea actului politic în Parlament şi de calitatea actului de guvernare. Oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de viaţa de zi cu zi. Cetăţenii doresc să resimtă creşterea economică în buzunarele lor, oamenii doresc ca economia să performeze şi noi, în Parlament, să reuşim să facem o legislaţie care să fie prietenoasă, favorabilă cetăţenilor şi care să respecte drepturile şi libertăţile fiecăruia”, a spus marţi Tăriceanu, la Palatul Parlamentului. 

El a precizat că politicienii nu trebuie “să se concentreze pe dispute sterile, nefolositoare, dăunătoare pentru percepţia actului de guvernare”. 

“Nu contest dreptul fiecăruia de a-şi expune punctul de vedere. Din contră, şi democraţia internă şi libertatea de exprimare sunt esenţiale pentru calitatea actului politic, a politicilor în general, dar trebuie să înţelegem foarte bine şi care sunt priorităţile şi să nu inversăm priorităţile”, a adăugat preşedintele Senatului. 

Totodată, Tăriceanu a arătat că nu are informaţii de la premierul Mihai Tudose că ar vrea să facă o restructurare a Guvernului, iar dacă acesta vrea să o realizeze ar trebui să vină într-o şedinţă de coaliţie pentru discuţii “despre această dorinţa şi despre soluţii”.

AGERPRES