"Am hotărât împreună cu cei de la PSD şi am discutat cu colegii mei pentru a valida decizia depunerii unei moţiuni de cenzură săptămâna viitoare, luni, în Parlament. În acest fel o să punem capăt crizei politice, pe care o dorim scurtată cât mai mult posibil", a afirmat Tăriceanu, joi, la sediul central al ALDE, după şedinţa Biroului Politic Central al formaţiunii. 

Întrebat despre calendarul moţiunii de cenzură, Tăriceanu a spus: "Luni vom avea şedinţă de Birouri permanente reunite, va fi anunţată depunerea moţiunii, se va face citirea şi apoi, conform Constituţiei, este un termen de trei zile în care moţiunea se dezbate şi se votează". 

El a precizat că Birourile permanente reunite vor decide dacă tot luni va avea loc citirea moţiunii în plenul reunit. 

"Luni vom cere membrilor grupurilor noastre parlamentare să pună semnăturile de susţinere pentru depunerea moţiunii", a adăugat Tăriceanu. 

Întrebat dacă îşi va păstra Coaliţia majoritatea în Parlament, Tăriceanu a precizat: "Nu am niciun fel de emoţie în acest sens. Majoritatea este alcătuită din PSD şi ALDE". 

El a punctat că nu este exclus ca moţiunea să fie susţinută şi de unii parlamentari care nu fac parte din Coaliţie. 

"Nu cred că se poate discuta despre împărţirea voturilor PSD, dar nu este exclus să avem voturi în plus şi din partea partidelor care nu fac parte din Coaliţie. Nu am să fac eu negocieri personale în acest sens, dar am semnale că există această posibilitate", a mai spus Tăriceanu. 

Citiți și:

Dragnea: Moțiunea de cenzură va fi depusă luni și dezbătută miercuri