Tăriceanu a recunoscut că acţiunile Guvernului şi modul în care au fost comunicate au fost „stângace”, a dar insistat că au fost bine intenţionate.

„Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor”, a spus președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a zugrăvit apoi o imagine a procurorilor, mai ales a celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, care dau buzna, în echipă cu serviciile secrete. Procurorii merg mână în mână cu judecătorii, a acuzat el, şi încalcă libertăţile civice ale cetăţenilor români într-un mod cum nu a mai fost văzut de pe vremea comuniştilor.

„DNA şi servciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat liderul ALDE pentru BBC.

Au fost peste 600.000 de oameni în stradă în toată ţara în cea de-a şasea zi de proteste. Oamenii rămân nemulţumiţi, deşi Guvernul a abrogat Ordonanţa 13, și cer demisia Cabinetului Grindeanu, mai scrie Digi.24.