"Având în vedere că s-a redactat raportul de către Comisia juridică pentru proiectul de lege de respingere a OUG 13. Aşadar, cei care aveau anumite griji că, după o abrogare, ordonanţa mai mişcă încă, astăzi o omorâm complet", a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

"Să fie aşa, foarte clar, pe înţeles tuturor, cu toate că era moartă, dar unii cred că acest lucru e necesar. Prin urmare, ordinea de zi a fost modificată şi în plen veţi asista la adoptarea proiectului de lege de respingere (a OUG 13/2017 n.r.)", a adăugat președintele Senatului.

El a mai spus că proiectul de lege privind aprobarea sau respingerea OUG 13 nu a fost dezbătut în procedură de urgenţă.

"Nu s-a hotărât pe repede înainte. S-a făcut raportul Comisiei juridice, a fost stabilit un termen – 17 februarie pentru întocmirea raportului, s-a prezentat raportul şi s-a introdus pe ordionea de zi. Azi va avea loc dezbaterea, cum ştiţi, ca pe orice proiect de lege. Numai că eu am semnalat că este o situaţie nefirească, anormală, în care adoptăm un proiect de lege – aşa cum e făcută propunerea, o să vedem care e votul majorităţii, dar propunerea e de a vota un proiect de respingere pentru o ordonanţă care a fost abrogată, deci ea nu mai există”, a arătat Tăriceanu.