Firmele Project Events şi Zero Point Consulting vor organiza în perioada 17-19 iulie un târg imobiliar destinat dezvoltatorilor de locuinţe care vor să participe la programul „Prima Casă”.

Târgului Imobiliar Project Expo: „Prima Casă” va fi organizat la Palatul Copiilor din Bucureşti şi vor fi prezenţi dezvoltatori care vor accepta înscrieri pentru programul „Prima Casă”, destinat tinerilor care nu au o locuinţă şi care prin intermediul acestuia vor primi garanţii din partea statului pentru obţinerea unui credit ipotecar, se arată într-un comunicat al celor două firme.

Guvernul a anunţat un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro.

Premierul Emil Boc a declarat săptămâna trecută că programul va fi operaţional după 20 iunie.

Nepenalizarea rambursării anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din împrumut şi perceperea de dobânzi cât mai scăzute sunt criteriile anunţate anterior de premier pentru selecţia băncilor care doresc să fie incluse în acest program.

SURSA: Mediafax