În curând, Italia va lua o decizie cu privire la revocarea taxelor de autostradă, o măsură care probabil va alimenta tensiunile cu „Autostrade per l’Italia”, compania care operează mai mult de jumătate taxele pe drumuri ale țării, informează Bloomberg.

Premierul Giuseppe Conte a declarat că guvernul a fost aproape să încheie o revizuire a procesului de revocare declanșat de prăbușirea podului Morandi, în n regiunea Liguria din nord-vestul Italiei. Un decret, aflat în lucru, are ca scop împiedicarea guvernului de a plăti miliarde de euro în compensații câtre Autostrade, chiar dacă compania solicită încetarea concesiunii sale.

„Victimele accidentului de pe podul Morandi cer dreptate și rapoartele arată că nu au fost efectuate suficiente lucrări de întreținere”, a spus Conte, în cadrul unei conferințe de presă la Roma.

De la prăbușirea podului, în urmă cu 16 luni, în apropiere de Genova, pe o autostradă operată de Autostrade, o unitate a miliardarului Benetton, proprietarii au încercat să împiedice eforturile guvernului de a revizui contractele, deoarece afacerea este una profitabilă.

Dezastrul a ucis atunci 43 de oameni, stârnind nemulțumirea publicului și pornind conflictul dintre administrația Conte și companiile care operează drumurile.

Pe 22 decembrie, „Autostrade per l’Italia” a spus guvernului că este gata să renunțe la concesiunile de autostradă dacă se confirmă modificarea legală provizorie.