Institutul Brazilian de Geografie şi Statistică (IBGE) a precizat că 44,3% dintre gospodării au un câine, o medie de 1,8 câini pe gospodărie.

“Acest lucru nu înseamnă că brazilienii preferă câinii copiilor, aceasta fiind numai o comparaţie” cu privire la această ţară cu 202 de milioane de locuitori, a declarat marţi pentru AFP secretarul de presă al IBGE.

În ceea ce priveşte pisicile, care sunt prezente în 17,7% din gospodării, la nivel de ţară se înregistrează un total de 22,1 milioane de pisici, cu o medie de 1,9 pisici pe gospodarie.

În regiunea de sud, cea mai dezvoltată din Brazilia, se află cel mai mare număr de câini din total (58,6%), iar în regiunea de nord-est, mai puţin favorizată, cel mai mic (36,4%).

Pentru pisici, raportul cu nivelul de dezvoltare al comunităţii este invers proporţional. Regiunile mai sărace din nord şi nord-est deţin cele mai multe pisici (22,7% şi, respectiv, 23,6% din total), în timp ce regiunile mai dezvoltate din sud-est si centru-vest pe cel mai mic (13,5% şi, respectiv, 14,3 % din total), mai scrie AFP.AGERPRES


Te-ar putea interesa și: