Şeful Agenţiei, Angelo Borelli, a precizat într-un nou bilanţ anunţat marţi seara că 160 dintre pacienţi s-au însănătoşit complet. În prezent, 1.263 de pacienţi sunt spitalizaţi, dintre care 166 se află la terapie intensivă.

Aproape 1.000 dintre cazurile de contaminare confirmate prezintă simptome uşoare sau sunt asimptomatice. În acelaşi timp, au fost recenzate 2.502 cazuri de contaminare, faţă de 2.036 consemnate luni, ceea ce înseamnă o creştere cu 22%, potrivit Agerpres.

Majoritatea cazurilor rămân concentrate în nordul ţării, cu 1.520 în Lombardia, 420 în Emilia-Romagna şi 307 în Veneto. Cu excepţia regiunii Valle d’Aosta din nord-vest, toate celelalte au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă marţi în privinţa „epuizării rapide” a stocurilor de echipamente de protecţie folosite în lupta împotriva noului tip de coronavirus, o penurie care periclitează eforturile depuse pe plan global împotriva acestei epidemii, informează AFP.

Avertismentul intervine în aceeaşi zi în care preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că statul francez va rechiziţiona „toate stocurile şi producţia de măşti de protecţie” de la fabricanţi şi distribuitori, pentru a le furniza personalului medical şi persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus.

La Geneva, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut la rândul său o creştere cu 40% a producţiei anuale de echipamente de uz personal.

OMS, agenţie specializată în cadrul ONU, estimează că în fiecare lună sunt necesare pe plan mondial 89 de milioane de măşti medicale, 76 de milioane de mănuşi şi 1,6 milioane de ochelari de protecţie.

„OMS a expediat aproape o jumătate de milion de echipamente de protecţie individuală în 27 de ţări, însă stocurile se epuizează cu rapiditate”, a declarat directorul organizaţiei într-o conferinţă de presă.