În ciuda reglementărilor care, cel puțin pe hârtie, le impun să se alieze cu producători locali pentru a desfășura activități în China, cei trei mari producători germani de mașini premium Audi, BMW și Mercedes-Benz au obținut permisiunea autorităților pentru a utiliza mașini complet autonome. Singura condiție pusă de chinezi – una care s-a potrivit foarte bine cu dorința companiilor europene pentru că astfel nu pot fi urmărite din alte state – a fost utilizarea unor sisteme de localizare și hărți de proveniență asiatică.

Conform Financial Times, Audi a început în această lună testele tehnologiei sale de deplasare autonomă în orașul Wuxi. Mercedes-Benz deja face același lucru în Beijing, iar mașini BMW fără șofer se deplasează în voie, din luna mai, prin Shanghai.

Utilizarea hărților și sistemelor gps realizate de companii chineze este, pe de altă parte, imperios necesară pe cea mai mare piață auto din lume. Asta pentru că oficialii din marele stat estic nu permit folosirea unor sisteme similare vest-europene. Prin urmare, dacă vor să vândă în viitorul apropiat mașini autonome chinezilor, germanii trebuie să renunțe – strict pentru această piață – la sisteme clasice dezvoltate împreună cu Waymo, Aurora sau Here.


Te-ar putea interesa și: