Statele Unite este în acest moment țara de la Glob cu cei mai mulți bolnavi de COVID-19, cu peste 165.000 de cazuri dintr-un total Mondial de 800.000. Italia are și ea peste 100.000 de bolnavi, a doua din lume, dar își plânge cei mai mulți morți: aproape 12.500 dintr-un total mondial de 40.000.

O asociere de ajutor între cele două țări părea aproape imposibil până azi. Asta până la anunțul președintelui Donald Trump.

Chiar dacă, de câteva zile, au cele mai multe cazuri de contaminare cu COVID-19 din lume, Statele Unite vor trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari, a anunţat preşedintele Donald Trump în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă, care a fost dedicată situaţiei generate de epidemia de coronavirus.

Mai mult, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a estimat că producţia de ventilatoare medicale va creşte datorită ajutorului a zeci de companii americane. Multe dintre ele, potrivit președintelui, vor ajunge în mai multe țări din Europa, precum: Italia, Spania și Franța, țările europene cel mai afectate de pandemie.