'Am primit asigurări din partea Uniunii Europene că nu ne vor impune condiţia de a recunoaşte Kosovo. Dacă aceasta va fi totuşi o condiţie, să nu ne mai primească. Indiferent de variantă, ne vom reforma ţara în funcţie de cele 34 de capitole (din negocierile cu blocul comunitar – n.r.). Dar dacă UE spune că fiecare capitol trebuie rezolvat în concordanţă cu Constituţia şi cu legile adoptate la Priştina, atunci va fi extrem de dificil de găsit un teren comun la toate capitolele', a spus Nikolic.

Preşedintele sârb s-a referit la procesul de negociere cu UE, în care 34 de capitole acoperă diferite elemente privind sistemul politic, statul de drept, economie şi alte zone de interes, în timp ce cel de-al 35-lea capitol, ultimul, conţine chestiuni specifice pentru fiecare ţară.

Belgradul se aşteaptă ca acest ultim capitol să prevadă solicitarea de rezolvare a relaţiilor sale cu Kosovo. Serbia consideră în continuare Kosovo ca provincie separatistă a sa. Kosovo va marca miercuri opt ani de la declararea unilaterală a independenţei faţă de Serbia. AGERPRES