În curând, temele pentru acasă, în școlile primare, vor deveni o amintire în Polonia. Cu toate acestea, decizia luată de premierul Tusk nu întâmpină entuziasm pe deplin.

Una dintre cele mai mari angajamente ale noului guvern din Polonia a fost reducerea sarcinii elevilor din școlile primare. Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare vineri, premierul Donald Tusk a făcut anunțul privind eliminarea temelor pentru acasă în școlile primare.

Noi reguli pentru temele pentru acasă din aprilie

Un băiețel a adus în discuție problema temelor pentru acasă la un eveniment de campanie electorală din luna august.

„Aceasta este în general o problemă în școlile poloneze, că drepturile copiilor sunt încălcate. Teme pentru acasă în weekend, teste luni”, s-a plâns copilul. „Anunț solemn că această problemă nu va mai exista. Noi reguli pentru temele pentru acasă începând din aprilie”, a subliniat Tusk în videoclip, citat de Heute.

Conform noilor reguli, nu vor exista teme pentru acasă pentru anii 1-3 de școală primară. În Polonia există în total opt ani de școală primară. Cu excepția, după cum a continuat Tusk, a posibilelor „poeme” uneori.

În clasele de la 4 la 8, temele pentru acasă sunt posibile doar pentru voluntari și fără notare.

„În ceea ce privește școlile secundare… Distracție plăcută în timpul vacanțelor”, a adăugat premierul polonez.

Inițiativa nu a fost întâmpinată cu entuziasm

Inițiativa nu a fost întâmpinată cu entuziasm peste tot, mai ales în rândul elevilor mai mari. Aceștia au cerut și ei o ușurare a sarcinii. Comentariile utilizatorilor au subliniat, de asemenea, că temele pentru acasă sunt necesare în special la vârsta școlii primare pentru a promova dezvoltarea copiilor.

La începutul lunii ianuarie, ministrul adjunct al educației, Katarzyna Lubnauer, a anunțat că se lucrează deja la un regulament corespunzător. Conform acestuia, temele pentru acasă nu au niciun sens pentru copiii din clasele I-III. Potrivit acestuia, cei mici nu vor putea să-și facă singuri temele.

„În realitate, acestea nu sunt doar sarcini pentru copii, ci și pentru părinți”, a declarat politicianul la postul polonez „Radio Zet”.

Ea a subliniat, de asemenea, că temele pentru acasă ar trebui să fie reduse semnificativ pentru copiii mai mari.