Suzuki România va rechema „în cel mai scurt timp” un număr de 147 de autoturisme modelul Swift pentru verificarea poziţionării unui furtun de la sistemul de alimentare cu carburant, a declarat directorul general al firmei, Alin Radu.

„Aceste maşini vor fi chemate pentru verificarea poziţionării unui furtun de carburant. În cazul în care acesta nu este poziţionat corespunzător, se reamplasează. Toţi clienţii vor fi invitaţi în service-urile autorizate Suzuki prin scrisori recomandate, personalizate, cu confirmare de primire. În cazul neconfirmării, vom încerca să contactăm clienţii prin alte mijloace, astfel încât să ne asigurăm că primesc invitaţia noastră. Campania va demara în cel mai scurt timp posibil”, a precizat reprezentantul Suzuki România.

Constructorul japonez a anunţat, săptămâna trecută, că va rechema peste 39.000 de modele Swift, produse la o fabrică din Ungaria şi livrate în aproape toate ţările din Europa, pentru verificări la sistemul de alimentare cu combustibil.

Modelele au fost produse între toamna anului 2007 şi primăvara lui 2008. Posibila asamblare incorectă a furtunului de alimentare nu a cauzat accidente până în prezent.

Suzuki a anunţat, săptămâna trecută, că va rechema 432.366 de maşini în Japonia, după raportarea a două incidente în care probleme la sistemul de aer condiţionat ar fi putut declanşa incendii. Anul trecut, vânzările Suzuki în România au crescut cu 19%, la 1.754 unităţi, din care 404 au fost modelul Swift.

SURSA: Mediafax