Poliţia Română a desfăşurat, în ultima săptămână, mai multe acţiuni de control în vederea protejării fondului forestier. În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivel întregii ţări, în perioada 31 iulie – 6 august, pentru protejarea fondului forestier, oamenii legii au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 257.500 de lei.

„574 de controale au desfăşurat poliţiştii, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au verificat 210 obiective, cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Au fost înregistrate 76 de dosare penale, în care sunt cercetate 72 de persoane

„Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 76 de dosare penale, fiind cercetate 72 de persoane, şi au fost aplicate 126 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 257.500 de lei”, se precizează în comunicatul IGPR.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 784 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 234.400 lei.

Tot în această perioadă, au fost înregistrate 7 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, unul dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor, scrie Agerpres.