''Poliţiştii au verificat peste 930 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat aproape 270 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL)'', se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa. 

În urma controalelor, poliţiştii dâmboviţeni au constatat 267 de abateri, dintre care 129 la autovehicule de transport de persoane şi 138 la cele de transport marfă. 

''Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 44 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 69 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 19 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 8 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice şi 70 pentru lipsa documentelor'', se precizează în comunicatul IPJ Dâmboviţa. 

Conform sursei citate, au mai fost date 18 sancţiuni contravenţionale pentru transportul de substanţe periculoase fără respectarea normelor legale, iar pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii transportate a fost aplicată o sancţiune. Totodată, în 26 de cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal poliţiştii au dispus imobilizarea vehiculelor respective. AGERPRES