Disidenţii din ALDE, conduşi de Teodor Meleşcanu şi Graţiela Gavrilescu, ar putea înfiinţa un nou partid, potrivit unor surse politice. Două dintre variantele de lucru ar fi înfiinţarea unui partid în totalitate nou, respectiv preluarea unuia dintre multele partide mici din România, notează G4Media.

Nu în ultimul rând, disidenţii din ALDE ar putea rămâne ca independenţi în Parlamentul României sau s-ar putea alătura grupurilor parlamentare ale PSD. Recent, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat public că social-democraţii le-ar oferi locuri pe listele de candidaţi la viitoarele alegeri.

În urmă cu trei săptămâni, Teodor Meleşcanu, vicepreşedinte al ALDE, a surprins pe toată lumea acceptând propunerea PSD de a candida pentru şefia Senatului, pentru a-l înlocui chiar pe şeful său de partid, proaspăt demisionar din a doua funcţie în stat. Alți trei membri ALDE au acceptat ofertele PSD de a se alătura Guvernului în locul colegilor din ALDE care tocmai demisionasera. Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu nu au fost însă acceptaţi de preşedintele Iohannis. Ulterior, conducerea ALDE i-a exclus pe cei patru din partid.

Cea mai recentă voce care s-a ridicat împotriva liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este cea a senatorului Daniel Zamfir. Acesta a anunţat, luni, că se va alătura, cel mai probabil, grupului PSD din Senat.