Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

De asemenea, sursele Capital arată că este posibil ca  discuțiile cu Telekom, al treilea mare operator de pe piață, să nu ajungă la un rezultat constructiv. 

Până acum, doar RCS RDS, liderul industriei de profil, anunțatase că are un acord cu cele două grupuri pentru preluarea posturilor, în condițiile în care ele au ieșit, la cerere, din grila must carry. Și această înțelegere este, însă, limitată în timp.  

UPC, care a ajuns la un acord pentru preluarea de către Vodafone, are circa 1,4 milioane de clienți cu abonamente de cablu, fiind al doilea jucător de pe piața de profil. 

Reprezentanții companiei nu au răspuns la solicitările Capital până la ora publicării acestui text. 

Confirmând informațiile furinizate, în premieră, de Capital, Antena TV Group SA și Antena 3 SA au anunțat, ieri, că au cerut și au obținut aprobarea CNA pentru ieșirea din grila must carry. 

O astfel de decizie a mai fost luată în urmă cu mai mulți de ani de către Pro TV, principalul concurent al Antena 1.  
Scopul unei astfel de mișcări este maximizarea veniturilor, lucru care în cazul Pro TV s-a și întâmplat. 

După ieșirea din grila must carry, a televiziunilor care trebuie preluate obligatoriu, firmele de cablu vor trebui să plătească pentru a retransmite posturile respective. 

În cazul discuțiilor cu UPC se pare că nu s-a ajuns la o înțelegere din acest punct de vedere, iar negocierile cu Telekom se poartă, de asemenea, foarte greu.