Televiziunile familiei Voiculescu ar urma să anunțe măsura în jurul datei de 1 iunie, însă data ar putea fi schimbată, dacă negocierile cu operatorii de cablu nu se finalizează .  Decizia , spun sursele Capital, ar veni ca urmare a scăderiii încasărilor din publicitate.

Atunci când a decis, în 2013, să se retragă din grilă, ProTV, principalul concurent al Antena, a intenționat să obțină venituri suplimentare de la operatorii de cablu.

Și a reușit. Cât timp se află în grila must carry, televiziunile nu primesc bani de la companiile de cablu. Televiziunile mai mici își doresc să fie în această listă, pentru a își crește audiența, însă cele mari, căutate de mare parte din publicul din România, își pot permite să ceară cabliștilor bani pentru prezența în grilele lor.

În prezent, Antena 1 este, de departe, cea mai mare televiziune din lista must carry, Antena 3 este una dintre cele mai mari televiziuni  de știri.

După decizia Pro TV, din 2013, au existat mai multe discuții și șicane între televiziune și firmele de cablu însă, în cele din urmă, beneficiind și de suținerea publicului, Pro TV a reușit să negocieze o sumă pe care să o primească pentru a fi difuzată pe cablu.

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.