Piaţa hotelieră a început să se mişte în ultimii ani prin deschiderea de noi hoteluri afiliate internaţional. Cea mai recentă deschidere este Ibis Styles Bucharest Erbas, deschis anul acesta. Hotelul a fost construit de compania de construcţii Erbaşu, iar de operare se ocupă grupul Orbis. Investiţia în hotelul de 80 de camere a fost de patru milioane de euro. 

Anul 2019 aduce noi deschideri: cinci noi hoteluri, iar alte două sunt programate de deschidere în 2020. 

Hotelul Courtyard by Marriott, construit de compania lituaniană Apex Alliance, se construieşte pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu. Cu o capacitate de 259 de camere, hotelul de patru stele va fi inaugurat anul viitor. 

O altă deschidere importantă este cea a fostului Grand Hotel du Boulevard. Niro Investment Group a semnat în primăvara acestui an un parteneriat pe termen lung cu lanțul hotelier Corinthia Hotels din Malta pentru deschiderea unei noi clădiri de lux în București: hotelul Grand Hotel du Boulevard. Cu 50 de camere, clasificare la cinci stele, hotelul se va deschide pe 1 decembrie 2019. 

Un alt brand din portofoliul Marriott va fi adus în premieră la Bucureşti. Este vorba de primul hotel de trei stele Moxy, care va avea 120 de camere. 

Lanţul InterContinental aduce un nou brand pe piaţa locală: anul viitor se va deschide hotelul Indigo, de patru stele şi cu o capacitate de 100 de camere, în apropierea hotelului Mercure. 

Pentru 2020 au fost anunţate deschiderile Ibis Operei, un hotel de trei stele cu o capacitate de 160 de camere, dar şi Aviators Park, tot un hotel de trei stele, cu 259 de camere, în apropierea aeroportului Henri Coandă din Otopeni. 

Hoteluri noi și în provincie

Un hotel Radisson Blu de cinci stele şi cu 105 camere se va deschide anul viitor la Braşov, inaugurarea acestuia fiind amânată cu un an. Acesta va fi deschis de compania Tresor Com, deţinută de soţii Ramona şi Răzvan Neamţu. Hotelul Radisson BLU Braşov va fi situat în zona centrului istoric, pe strada Eroilor nr. 23, peste drum de Parcul Central. Tresor Com a cumpărat în 2015 clădirea deţinută anterior de Telekom, cu scopul dezvoltării unui hotel. Investiţia în renovarea clădirii şi amenajarea hotelului se ridică la 10 milioane de euro. 

Tot la Braşov se va deschide anul viitor şi hotelul Mercure, cu 120 de camere, iar la Oradea va fi inaugurat hotelul Nymphaea Resort, cu o capacitate de 200 de camere, în timp ce pentru 2020 este programată deschidera ISHO Radisson Blu, de cinci stele, cu 160 de camere