Este vorba de Doru Ioan Tărăcilă, fost senator și ministru de Interne PSD. Acesta a revenit în politică pe poziția de vicepreședinte al PSD Călărași.

Doru Ioan Tărăcilă este un fost senator român în legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004 și 2004-2008 ales în județul Călărași pe listele partidului FSN, FDSN, PDSR și PSD. A fost vicepreședinte al Senatului.

În perioada 1994-1996, Doru Ioan Tărăcilă a fost Ministrul de Interne în guvernul Nicolae Văcăroiu. A fost cel mai temut șef de la Ministerul de Interne pentru că se deghiza în jurnalist pentru a le da o lecție polițiștilor.

La eveniment a participat și secretarul general al social-democraților, Codrin Ștefănescu.

„Am venit de la centru ca să mă asigur că aici avem o echipă unită și viabilă. Astăzi am avut o mică ședință in BPJ. Toată lumea este în regulă. Am primit confirmări de la colegii noștri că se vor organiza foarte rapid. In noul Birou Permanent Județean sunt, as putea spune parlamentari și oameni care au participat ca fondatori ai partidului. Este un mare câștig pentru organizația județeană că ne-au deshis ușile oameni noi și vechi, fondatori ai partidului. Oameni foarte buni au venit alături de noi. Vă reamintesc, în sală s-a aflat și Doru Ioan Tărăcilă care este unul dintre părinții fondatori ai acestui partid. Ședințele se vor desfășura de acum înainte în mod regulat. Vor fi desfășurate la sfârșit de săptămână pentru a putea participa și parlamentarii. PSD Călărași va deveni ceea ce a fost pe vremuri. Va fi la o competiție între județe. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj și Vrancea, primele locuri din țară.”,  a spus Codrin Ștefănescu, secretar general PSD.