„A fost o încetinire mai rapidă decât am estimat. Nu contează nivelul declinului, pentru o companie percepută ca evoluând atât de rapid, să încetineşti atât de mult, din orice motiv, reprezintă o îngrijorare pentru investitori”, a explicat analistul Brian Wieser de la Pivotal Research Group.
Compania a depăşit în primul trimestru cifra de 900 de milioane de utilizatori activi iar numărul angajaţilor a crescut la 3.539 în ultimele 12 luni. Veniturile, care au totalizat 1,06 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie 2012, au scăzut cu 6% comparativ cu trimestrul patru din 2011. Este primul declin trimestrial din 2010.
Anupam Palit, analist la GreenCrest Capital LLC, susţine că Facebook încă nu a luat măsuri pentru a obţine mai mulţi bani de pe pieţele internaţionale unde înregistrează cea mai rapidă creştere, cum ar fi Brazilia, India şi Filipine.
Facebook are cel puţin 845 milioane de utilizatori şi anul trecut a raportat un profit net de 668 milioane de dolari, în creştere faţă de 372 milioane de dolari în 2010. Valoarea de piaţă a Facebook este estimată undeva între 75 şi 100 miliarde de dolari. La începutul lunii februarie Facebook şi-a depus dosarul pentru listarea la bursă, intenţionând să strângă de pe piaţă cel puţin cinci miliarde de dolari.
Sursa: Agerpres